máj
2

Hőmérséklet: 21 C

Időjárás: Napos

 

Írhatnám, hogy ma nem történt munkavégzés, de sajnos még van mit javítani. Tudtuk, hogy nem úgy fogunk beköltözni, hogy készen van a ház, de egy nagyobb dolog csak most tűnt fel. Az eresz faburkolata sajnos több helyen elrepedt az illszetéseknél, illetve maga a faanyag is elhasadt, megcsavarodott. A fafugáknál is széttörtek az illesztések elől és oldalt, ahol a legtöbb szelet kapta. Hátul még majdnem olyan állapotban van, mint amikor felrakták. Később majd teszek fel képeket is, jelenleg az internet kapcsolat lassúsága miatt ez nem igazán kivitelezhető.
Mutattuk Gyulának, hogy mi a gondunk. Vitatkoztunk rajta egy keveset, végül abban maradtunk, hogy lecseréli. Szerintem ez a 9 mm-es faanyag nem elég erős ahhoz, hogy deformálódás nélkül kibírja az időjárási viszontagságokat. Nekem azt tanácsolták, hogy minimum 14 mm-eset tegyek fel. Ha esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban észrevétele, tapasztalata, azt kérem írja meg nekem a bal felső sarokban lévő Levél küldése linkre kattintva vagy a Szólj hozzá-ra kattintva hozzászólásként ehhez a post-hoz (a léceket alulról tették fel, el van dobozolva, nem felülről, a gerendákra). Gyula szerint nem az anyag hibája, hanem a faanyag felrakás előtti kezelésének elmaradásáé. Szerinte lehetne javítani még ilyen állapotban is, meg cseréálni kellene az elrepedt léceket, de nekem erről más a véleményem (pl. a faanyag már nem látszó, felső részét nem lehetne kezelni). Mindegy, itt történt egy hiba, de ha Gyula ezt javítja (=cseréli), akkor részünkről nincs ezzel további gond.

Sok apró-csepró hiba van még, ezeket megírtuk levélben Gyulának, illetve személyesen is megbeszéltük, és semmi elől nem zárkózott el. Ennek is örülünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://etyekihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr861101097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arcsi20 2009.05.07. 15:37:29

Kiscsillag!

Nem csak a műköröm csiszolgatásának, reszelgetésének és töltésének nézz utána az interneten, és ne csak azt írkáld le, amit a Gyula mond, hanem vedd észre, hogy a falak nem száradtak ki, mert hidegben vakolták, azért reped mindenhol.
A vakolást a kőműves tudja csak elrontani, nem a festők. Ők csak a minimális hibákon tudnak gletteléssel segíteni.
A fa pedig biztosan azért csavarodott el, mert a Gyulácska nem megfelelő minőségű és szárazságú anyagot vett, nem akarta megvenni a fa lekezeléséhez szükséges anyagokat, úgy mint gombaölő, lazurán, és nem kezeltette le megfelelően!

Lehet, hogy úgy látod, hogy a Gyula az nem ronthat el semmit, és egyszerűen tökéletes, de tudod csak az hibázhat, aki dolgozik! (Bár gondolom mivel a max cityből vásárolsz, gőzöd sincs róla mi az a munka!)

sandman 2009.05.07. 16:37:19

Már most megérte elolvasnom ezt a kommentet. Előbb kell feltölteni a műkörmöt és csak aztán csiszolni, vagy előbb csiszolni és a végleges formájában lehet csak feltölteni? Mivel töltik fel..?

Ha szakmailag nem vállalható a munka, akkor a legjobb ezt közölni. Tetszik látni, hogy ellenkező esetben mi történik. Ez senkinek nem volt jó.
Egyébként nem hiszem, hogy a hideg falakon nem lehetett volna segíteni (hősugárzók, radiátorok, meleglevegő fújó berendezések széles választékban kaphatók már manapság). Ráadásul az összes energia költség engem (TULAJ) terhel.
A fa megcsvarodását, illetve az ezzel kapcsolatos hibákat Gyula elismerte. Nem lett lekezelve a fa, ez hiba volt. Ettől még nem áll meg az élet, lehet javítani.Csak szeretném jelezni, hogy nagy dolog, ha valaki elismeri a hibáit :)
Egyébként a korrektséghez hozzátartozik, hogy ilyenből nem volt sok, talán egy kezemen meg tudom számolni. Ne tessék azt gondolni, hogy ez máshol hibátlanul megy.
A MaxCity egyébként jó hely, tessék elmenni, mi ott vettük a parkettát. Olcsóbban adták, mint a gyártó :)

Még egy dolog: tessék nekem megmagyarázni, hogy mi a munka? Akkor lehet, hogy tudunk beszélgetni róla, hogy kinek milyen ismeretei vannak róla.

arcsi20 2009.05.11. 16:24:19

@sandman: Gyulának már a kezdet kezdetén lett szólva, hogy hozzon valami fűtő alkalmatosságot, a festők is vittek hősugárzót és hőlégfúvót, de az kevés volt. Erről talán kérdezze meg a fővállalkozóját, bár a festőknek azt mondta, hogy Önök nem visznek.

sandman 2009.05.12. 11:00:42

@arcsi20: Ha kevés volt, akkor az nem jó. Szerinted is több kellett volna? Ha nem elég az eszközpark a munkához, akkor miért kell hozzáfogni? Nekem nem feladatom létrát sem meg ecsetet sem hozni. Eddig azt gondoltam, hogy azért vannak szakemberek, hogy tudják, mit, mennyit és mikor kell csinálni - vagy ha már itt tartunk, akkor azt is eldönteni, hogy meg lehet-e csinálni olyan minőségben, amihez az ember a nevét meri adni (ellenkező esetben felmerül a gyanú, hogy mindegy, hogy mit, majd lesz valami, csak kapjak pénzt). Ha segédmunkásokkal akarok kifestetni, akkor hívok olyat. Ne tessék nekem ezzel jönni.
süti beállítások módosítása