júl
22

Ez tűnt az egyik legnehezebb feladatnak. Gondoltam, hogy lesz egy kis tenderezés (vajon ez a szó onnan származik, amire gondolok...?), megszerzem a benyomásokat, mivel mindenképpen korrekt emberrel szeretnék együtt dolgozni. Nem szeretek veszekedni, nehezen viselném, ha állandóan b@sztatni kellene a kivitelezőt, hogy már megint el lett rontva ez vagy az. Az ár ilyen szempontból másodlagos volt, persze bizonyos határon belül.

Adott volt ugye a SzeRaKo, mint tervező és kivitelező, aminek meglett volna az az előnye, hogy a tervekkel nem lehetett volna baj a kivitelezésnél. Mondjuk az árszínvonalat tekintve már eleve szkeptikus voltam, hogy mi lesz, mivel a tervezés is meglehetősen drága volt számunkra.

Egy ismerős ajánlott egy generál kivitelezőt, Budai Gyulát. Tőle is kérünk ajánlatot.

A harmadik a Brillbau volt, nekik van Törökbálinton referenciamunkájuk, az mondjuk jól is néz ki.

Próbálkoztam más, interneten talált cégekkel is, de a kommunikáció az első néhány levélváltás és természetesen örömmel küldünk árajánlatot után elakadt, nem küldtek ajánlatot. Ez egy kicsit hihetetlen volt számomra, ilyen sok munka van az építőiparban?

Beszéltem mindenkivel és a következő sorrend alakult ki:

- Budai Gyula a legkedvezőbb ajánlatot adta, emberileg is úgy tűnik, hogy jól lehet vele dolgozni. Szépek a referenciái és az őt ajánló is megbízható. Az etyeki önkormányzat akadálymentesítési projektjét is megnyerte, így a két munka szinergiáit kihasználva tudott kedvező ajánlatot adni. Gyula nem ragadt le az építőiparban, érdeklődése van az innovációk, belsőépítészet iránt, saját jazz kávézója van, nem utolsó sorban pedig anyagilag sincs kiszolgáltatva. Jó pont, hogy egy 3 milliós tételt kihúzott a kiírásból, amire valóban nincs szükség. Valószínűleg én is megtaláltam volna, így viszont jobb a helyzet optikája.

- A SzeRaKo korrekt ajánlatot tett, sajnos ezt megelőzte egy néhány hetes noszogatás, ami az egésznek rossz ízt adott. Árban talán tudtam volna velük alkudni, de a tervezéssel kapcsolatos egész hercehurca nem sok jót vetített előre. Az is igaz, hogy a kivitelező már egy másik cég lett volna, így a SzeRaKo-nál tapasztalt negatívumok nem feltétlenül elttek volna érvényesek itt is. Úgy gondolom, hogy ha a SzeRaKo és a kivitelező cég közötti kommunikáció jobb, akkor több esélye lett volna. Nem tudom persze, hogy miért késtek ennyit, a SzeRaKo volt-e a ludas, hogy nem adta át a kiírást a kivitelezőnek, vagy a kivitelező nem készítette el, csak későn, a lényeg az, hogy itt elcsúszott a dolog.

- A Brillbau a legdrágább, szerintük a korrekt munkához korrekt ár is kell. Ebben mondjuk egyetértünk.

 Szóval Gyulával fogjuk megépíteni a házat, bízunk benne, hogy minden úgy sikerül, ahogyan azt terveztük és ahogyan Gyula pozícionálta magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://etyekihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr86579506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása